Σε 10′ ετοιμάζεται, σε 10′ έχει εξαφανιστεί!
Ε, πώς να του δώσω άλλο όνομα; 😀
Πριν λίγες μέρες, ήθελα απεγνωσμένα να φτιάξω γλυκό στον αντρούλη μου. Ο Δημήτρης πολλά γλυκά δεν τρώει, αλλά έχει αδυναμία στο cheesecake.
Έλα όμως που δεν είχα όσο τυρί φιλαδέλφεια θα χρειαζόταν…επίσης, τώρα με την κοιλιά τούρλα μη με βγάλεις από το σπίτι για αγγαρεία…με “σκοτώνεις”!
Κοίταξα ψυγείο και ντουλάπια και κατέληξα. Παραλλαγή!
Τι χρησιμοποίησα
1πακέτο μπισκότα Digestive
125γρ. βούτυρο
1 φακελάκι κρέμα patissiere (πωλείται έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια Γιώτης. Υπάρχει και για τσιζκέικ, αλλά δεν ήταν στο ντουλάπι μου την κρίσιμη ώρα)
400ml γάλα
λίγα βατόμουρα
ελάχιστο λικέρ λεμόνι
μαρμελάδα κεράσι
Τι έκανα
1. Έλιωσα το βούτυρο και θρυμμάτισα στο μούλτι τα μπισκότα
2. Έβαλα το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μούλτι με τα μπισκότα και τα χτύπησα μέχρι να γίνουν ένα
3. Σε ένα ταψάκι στρογγυλό κατάλληλο για cheesecake έστρωσα τα μπισκότα
4. Χτύπησα με το μίξερ χειρός το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής με το γάλα για 5′. Ένα λεπτό πριν το τέλος πρόσθεσα το λικέρ και τα βατόμουρα
Επειδή είχα κατεψυγμένα και όχι φρέσκα, προτίμησα να τα λιώσω αντί να τα βάλω ολόκληρα
5. Έριξα και άπλωσα στο ταψάκι την κρέμα
6. Αραίωσα την παραδοσιακή μαρμελάδα μου με λίγο νεράκι και κάλυψα την επιφάνεια του γλυκού
Έτοιμο σε max 10‘ , ε ; 😉
7. Έβαλα το ταψί στην κατάψυξη για 10′ επειδή μαμά και Στεφανάκος είμασταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι 😀 😛
Ήταν μια χαρά δεμένο και κανείς δε θα καταλάβαινε ότι φιλοξενήθηκε για λίγο σε κατάψυξη 😉
Διαφορετικά, θα μπορούσα να το έχω βάλει στο ψυγείο για περισσότερη ώρα, μέχρι να “δέσει”.
Μούρλια ήταν και ο Δημήτρης όταν ζήτησε να του σερβίρω ένα…κομματάκι μου έδειξε πόσο εννοούσε…ήταν τα 3/4 του μισού του ταψιού! χα
Ευτυχώς που πρόλαβα να φάω η έγκυος όπως καταλαβαίνεις παρεάκι μου! 😀
Τι λες, δεν είναι ιδανική η συνέχεια μετά από το σουφλέ κουνουπιδιού που σου έδειξα νωρίτερα;
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥