Καλημέρααααα! Υπέροχη Κυριακή να έχεις κι ας μας κάνει νάζια! Ξέρεις, από αυτά που ο ήλιος παίζει κρυφτό και δε λέει να βγει να μας χαρίσει το χάδι του.

via itsallllgood.blogspot.com

via itsallllgood.blogspot.com

Ξεφυλλίζοντας το αγαπημένο περιοδικό “Έτσι Απλά”, έπεσα πάνω σε κάτι υπέροχες συνταγές με πρωταγωνιστές τα εσπεριδοειδή.

Πριν προχωρήσω στις λεπτομέρειες, να σου δώσω το διατροφικό  μου ραπόρτο.

Εδώ και 15 περίπου μέρες έζησα ένα εφιάλτη παρεάκι μου!  Χρειάστηκε να ακολουθήσω μια πολύ περιοριστική διατροφή που απαγόρευε μεταξύ πολλών άλλων τροφών και τη ζάχαρη και καταλαβαίνεις τι είχα πάθει! Αν συνυπολογίσεις ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω καταφέρει να κάνω δίαιτα ούτε για ένα 24ωρο, αντιλαμβάνεσαι το δράμα που βίωσα 😛

Η drama queen (moi) παρ’ όλα αυτά έχασε και τα τελευταία 2 κιλάκια της εγκυμοσύνης τσακ μπαμ που σε άλλη περίπτωση θα τα κουβαλούσε εσαεί!

Επανέρχομαι στη στιγμή του ξεφυλλίσματος του περιοδικού.

Αφού γλίτωσα τη λιποθυμία η λιχουδογυναίκα, που μόλις είχα βγει από τον περιορισμό της ζάχαρης, προμηθεύτηκα ό,τι μου έλειπε από το ντουλάπι.

Δεν έχασα χρόνο και έφτιαξα τη συνταγή για Μάφινς Με Μανταρίνι Και Φυστίκια Αιγίνης

muffins

Αν είσαι από αυτούς που ξεκινούν να φάνε 2 φυστίκια και καταλήγουν με άδειο το σακουλάκι, αυτή η γευστική πρόταση θα σε εν θου σιά σει!

Βγάλτα στον πάγκο!

1 φλιτζάνι τριμμένα φυστίκια Αιγίνης

1 1/2 φλ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

185 γρ. λιωμένο βούτυρο

1κ.γλ. ξύσμα μανταρινιού

2κ.σ. χυμό μανταρινιού

12 φέτες μανταρινιού

6 ασπράδια

λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Σήκωσε μανίκια

Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα φιστίκια, το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Προσθέτεις το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό μανταρινιού.

Ανακατεύεις ώστε να αναμειχθούν καλά.

Χτυπάς για λίγο τα ασπράδια και τα προσθέτεις στο μίγμα.

Ανακατεύεις απαλά.

Μοιράζεις το μίγμα σου σε φόρμα με 12 θήκες για μάφινς. Γεμίζεις τα 2/3. Αν δε χρησιμοποιήσεις χάρτινες θήκες κι αν η φόρμα δεν είναι σιλικόνης, θυμήσου πρώτα να βουτυρώσεις.

Γαρνίρεις κάθε μάφιν με μια φέτα μανταρίνι.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (180) έως ότου να βγει καθαρή η μύτη ενός μαχαιριού ή μιας οδοντογλυφίδας. Η συνταγή λέει για 15′-20′, αλλά στο δικό μου φούρνο χρειάστηκε 30′.

Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, άφησέ τα για λίγη ώρα πριν τα ξεφορμάρεις.

Όταν κρυώσουν, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και καλή απόλαυση!

via iwastesomuchtime.com

via iwastesomuchtime.com

Ε, όχι και ασχημούλικα τα μάφινς μου! 😀 😀

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! 😉

via polyvore.com/funny_quotes/collection?id=489475

via polyvore.com/funny_quotes/collection?id=489475

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!