Εκπληκτικά και υπέροχα και σλουρπ και μιαμ!
Αυτή η Δευτέρα δεν είναι άλλη μια βαρετή και ρουτινιάρικη! Ειναι αργία και είναι των Φώτων!
Το πρωινό μπορεί να γίνει υπέροχο, χωρίς να εξαρτάται απο μετεωρολογικές προβλέψεις και διαθέσεις συναδέλφων
Αρκεί να έχεις στο σπίτι, λίγα αυγά και στρογγυλά ψωμάκια 🙂
Όταν σκεφτόμουν τι θα έφτιαχνα για το πρόσφατο χριστουγεννιάτικο πρωινό πάρτι μας, αυτά τα αυγά ήταν τα πρώτα που έβαλα στη λίστα. Έκανα πολύ καλά όπως αποδείχτηκε!
Είχα υπολογίσει και το χρόνο που θα χρειαζόταν για να ψηθεί το ασπράδι, ώστε την ώρα του σερβιρίσματος να ήταν ζεστά και το πέτυχα
Η έκπληξη αυτής της γευστικής πρότασης για μένα είναι, πώς δένει η γέμιση με το ψωμί και σε κάνει να μην αφήνεις ψίχουλο στο πιάτο. Στο λέει ένας άνθρωπος που δεν τρώει συχνά ψωμί. Με τα αυγά εννοείται ότι πάντα τρώω, αλλά εννοώ ότι, δεν θα δεις σχεδόν ποτέ άλλοτε να κόβω φέτα ψωμί στο τραπέζι.
Για κάθε φωλιά χρειάζεσαι
1 στρογγυλό ψωμάκι από ψωμί μαργαρίτα ( ή και μεγαλύτερο)
1 αυγό
Ελάχιστο βούτυρο
Ελάχιστη ποσότητα από αλλαντικά ή/και τυριά ή/και λαχανικά που βρίσκονται στο ψυγείο σου
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά για το σερβίρισμα, ψημένο μπέικον και μαϊντανό
Κόβεις οριζόντια το πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι και το κρατάς στην άκρη
Αδειάζεις προσεκτικά την ψίχα του ψωμιού
Αλείφεις εσωτερικά με λίγο βούτυρο
Στην φωλίτσα βάζεις υλικά της αρεσκείας σου σε ελάχιστη ποσότητα, ώστε να μείνει χώρος για το αυγό. Στην εκδοχή που βλέπεις, είχα χρησιμοποιήσει λίγο αρακά, καλαμπόκι,ζαμπόν, τυρί γκούντα και πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα.
Εδώ να σημειώσω ότι αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψωμάκι μεγαλύτερο από αυτά της μαργαρίτας θα διευκολυνθείς. Όχι ότι κάτι θα παει στραβά στην αντίθετη περίπτωση. Τα δικά μου από μαργαρίτα είναι
Αλατοπιπερώνεις
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσεις το αυγό. Καλύτερα να αποφύγεις τα πολύ μεγάλα αυγά. Σε κάθε περίπτωση, δες ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού, αν θα σε πάρει να βάλεις το αυγό με όλο το ασπράδι ή αν είναι προτιμότερο να αφαιρέσεις λίγο.
Αλατοπιπερώνεις και πάλι
Σε βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα ταψάκι και προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνεις για περίπου 35′ ή έως ότου δεις ότι είναι έτοιμο το ασπράδι.
Στο σερβίρισμα εκτός από το καπάκι, μπορείς να προσθέσεις στο αυγό ψιλοκομμένο και ψημένο μπέικον με λίγο μαϊντανό.
Με λίγο χυμό και καφέ, νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο για ένα χορταστικό και αλήθεια νόστιμο πρωινό! Άντε και λίγα γλυκά ρολάκια και ολοκληρώθηκε η μέρα σου! 🙂
Φήμες λένε ότι κάποτε τα τρώγαμε μόνο βραστά ή τηγανητά ή ομελέτα. Άντε και (αγαπημένη) στραπατσάδα! 🙂
Ήξερες πως λένε ότι την παραμονή των Θεοφανείων τα μεσάνυχτα, ανοίγουν οι ουρανοί και πραγματοποιούνται οι ευχές των ανθρώπων; Εγώ ευχήθηκα χθες βράδυ, για πρώτη φορά με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου, για κάτι πολύ σημαντικό. Ό,τι κι αν συμβεί, εύχομαι όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να φωτιστούμε, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στα διλήμματά μας και ιδανικά να μοιράσουμε φως σε όσους δεν έχουν αρκετό! Χρόνια πολλά παρεάκι μου!
Χρόνια πολλά και στον άντρα που παντρεύτηκα, έκανα μαζί του οικογένεια, έχω για να τσακώνομαι και να αγκαλιάζω. 🙂 Έχει γενέθλια σήμερα και μαζί γιορτάζει το όνομά του ο πεθερός μου 🙂
Καλή όρεξη σήμερα και σε κάθε πρωινό που θα νοστιμίζεις, έτσι απλά και έξυπνα 😉
Με την απαραίτητη νεραϊδόσκονη, μυστική συνταγή του ShareYourLikes, συσκευασμένη σε ένα εργαστήριο με τόνους έμπνευσης και πούδρα αγάπης ♥
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!♥