Λίγο η θάλασσα, λίγο η ζέστη ή οι πρωινές βόλτες, να που δεν έχεις διάθεση ή και χρόνο να κλειστείς στην κουζίνα. Θες κάτι γρήγορο, κάτι νόστιμο, κάτι εύκολο στο μεσημεριανό τραπέζι.
Πες μου αλήθεια,πριν μοιραστώ τη συνταγή για τα κεφτεδάκια μου. Μόνο εμένα έχει δέσει χειροπόδαρα η τεμπελίαση; Πφφφφ! Είναι που δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τις διακοπές και δεν κρατιέμαι! Θέλω ξάπλες, άπλες (στο κρεβάτι μου), βόλτες, θάλασσα, βιβλίο, μουσική, χαρά και ηρεμία.
Εννοείται και φαγητό! 🙂
Είμαι του φούρνου κυρίως αζ γιου νόου, αλλά αυτά τα κεφτεδάκια θα τα σερβίρεις στο τσακ μπαμ μόνο αν περάσουν από το τηγάνι. Ε, δεν είναι κι έγκλημα 😛
Τηγανίζω με ελαιόλαδο, κάτι είναι κι αυτό. 🙂
Πρόσθεσέ μου πόντους, αφού το κρέας το εμπλουτίζω σε αυτή τη συνταγή με τυρί, ελιά, πιπεριά και δημητριακά.
Μπορεί εντελώς τυπικά να θεωρούνται ορεκτικό τα κεφτεδάκια, αλλά στην πράξη για κυρίως πιάτο δεν τα σερβίρουμε όλοι σπίτι μας;
Πάμε για τη συνταγή. Με τη δυνατότητα της εκτύπωσης σε κάρτα και πάλι. Έλαβα μηνύματά σας στη συνταγή με τις ταλιατέλες ότι σας άρεσε αυτή η δυνατότητα! 🙂 Χάρηκα πολύ! :*
Μεσογειακά Κεφτεδάκια Με Ελιά Και Φέτα
Μάζεψέ τα στον πάγκο:
1 κιλό χοιρινό κιμά
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
150 γρ. ελιές σε ροδέλες
200 γρ. τριμμένη φέτα
Ρίγανη
Αλεσμένα κορν φλέικς, όσο πάρει το μίγμα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Έτσι θα μαγειρέψεις:
1. Σε ένα μπολ βάζεις πρώτα τον κιμά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά, αφήνοντας τελευταία τα κορν φλέικς.
2. Ανακατεύεις και ζυμώνεις, έως ότου ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
3. Πλάθεις τα κεφτεδάκια.
4. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά το λάδι, τηγανίζεις κι από τις δυο πλευρές. Θέλει περίπου 3′ κάθε πλευρά.
Όπως κατάλαβες σε ένα τεταρτάκι της ώρας, έχεις έτοιμο φαγητό!
Αν το συνοδεύσεις με ντοματοσαλάτα και καλής ποιότητας στραγγιστό γιαούρτι, θα γίνει μούρλια καλοκαιρινό, μεσογειακό φαγητάκι!
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥