Είναι μερικές ιδέες που θες να τις υλοποιήσεις, γιατί έτσι! Απλά, επειδή είναι κουκλίστικες.
Τα σημερινά δεντράκια, είναι χριστουγεννιάτικα, είναι βρώσιμα, είναι υπέροχα για διακόσμηση σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Επίσης, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν, αφού κάτι παρόμοιο μοιράστηκα μαζί σου στην ανάρτηση για τα Cupcakes Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια και τα λάτρεψες παρεάκι!
Τι θα χρειαστείς:
Χωνάκια παγωτού
Αυγόγλασο (royal icing)
Ζάχαρη άχνη
Ζαχαρένιες νιφάδες
Ζαχαρένιες πέρλες
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Αν τα χωνάκια παγωτού που έχεις προμηθευτεί είναι αυτά που βρίσκεις σε ζαχαροπλαστεία, τα βαφλένια δηλαδή, χρειάζεται με ένα πριονωτό μαχαίρι και αργές και προσεκτικές κινήσεις να κόψεις λίγο από το χωνάκι, ώστε να έρθει σε μια ευθεία όταν το αναποδογυρίσεις. Πρέπει να στέκεται σε μια ευθεία. Αν τα χωνάκια είναι αυτά του σούπερ μάρκετ, αυτό το βήμα το παραλείπεις.
- Ετοιμάζεις το αυγόγλασο ή αλλιώς το γνωστό royal icing. Εγώ το φτιάχνω ως εξής:
Χτυπάω στο μίξερ 2 ασπράδια αυγών και λίγο πριν σφίξει η μαρέγκα προσθέτω 48ογρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σίτα και το χυμό 1 λεμονιού. (Συνταγή του Άκη).
- Με μια σπάτουλα, παίρνεις γλάσο από το μπολ και ξεκινάς να καλύπτεις τα χωνάκια παγωτού. Θα σε βοηθήσει να έχεις στο ένα χέρι το χωνάκι, τοποθετώντας το πάνω από τα δυο δάχτυλα του χεριού σου, ώστε να μη λερώνεις τα χέρια σου με γλάσο.
- Στο επόμενο και τελευταίο βήμα, ξεκινά η διακόσμηση.
Με ζάχαρη άχνη: Απλά περιστρέφεις στο πλάι το χωνάκι και ρίχνεις από πάνω ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, βουτάς το χωνάκι σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και περιστρέφεις μέχρι να σε ικανοποιήσει οπτικά το αποτέλεσμα. Εμένα μου άρεσε να φαίνεται και το γλάσο. Μοιάζει χιονισμένο και παγωμένο αρκετά. 🙂
Με ζαχαρένιες νιφάδες: Κολλάς μία μία τις νιφάδες στο χωνάκι. Πιάνονται με το χέρι σχετικά εύκολα, οπότε οκ. Γέμισέ το δημιουργώντας κάθετες σειρές από νιφάδες. Δύσκολο δεν είναι, λίγη υπομονή θέλει. Αν δεν κάνεις πολλά χωνάκια, αξίζει. Είναι πανέμορφο και στο φως της ημέρας γυαλίζει λίγο κιόλας.
Με πέρλες: Οι πέρλες θέλουν μεγαλύτερη υπομονή. Αν θες να γεμίσεις το δεντράκι με αυτές, πάρε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών και πιάσε δουλειά. Αν προτιμάς αυτό που έκανα κι εγώ, δε χρειάζεσαι ούτε το τσιμπιδάκι. Πιάνεις με το χέρι σου και ίσα που ακουμπάς πάνω στο γλάσο. Done!
Αφού τελειώσεις, αφήνεις να στεγνώσουν και να κολλήσουν καλά τα βρώσιμα διακοσμητικά στα χωνάκια.
Extra Tip! Στο κατάστημα με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής που προμηθεύτηκα τις νιφάδες και τις πέρλες, μου είπαν ότι αντί για γλάσο, θα μπορούσα να καλύψω τα χωνάκια με πηχτή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα, αν πρόκειται να φαγωθούν και μάλιστα την ίδια μέρα. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
Είναι απίθανα! Τις επόμενες μέρες, θα σου δείξω πού τα στόλισα. 😉
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is hohohomagic!♥