Όλοι οι γονείς τέτοια εποχή είτε θέλουμε να ανανεώσουμε συνολικά το παιδικό δωμάτιο, είτε να διαμορφώσουμε ακόμη καλύτερα το χώρο μελέτης των μικρών μαθητών μας.
Πού θα στριμωχτούν βιβλία, μολύβια, τσάντες; Πώς θα αφοσιωθούν τα παιδιά στο διάβασμα; Πώς θα τους φτιάξουμε μια γωνιά που θα τους αρέσει και θα τους εμπνέει;
Ακόμη κι αν έχουμε το γραφείο τους έτοιμο, πάντα μας αρέσει μια καλή ιδέα που θα πέσει στην αντίληψή μας. Έχω κι εγώ έτοιμο το γραφείο του Στέφανου, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιη ότι όλο και κάποια τροποποίηση θα κάνω. Είναι πλέον τριτάκι και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες. Η Δωροθέα έχει λίγο καιρό ακόμη, τι γραφείο να χρειαστεί το προνηπιάκι; 🙂
Πάντα μου αρέσει να μαζεύω ιδέες από blogs, περιοδικά και sites, συχνά ανατρέχω σε προτάσεις όπως αυτές εδώ (είναι γεμάτες έμπνευση!).
Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές εκεί έξω κι είμαι εδώ ως καλή blogger να ξεχωρίσω μερικές από αυτές. Μόνο 3 αυτή τη φορά 🙂 Κοινά τους χαρακτηριστικά;
Αισθητική. Λειτουργικότητα. Έμπνευση. Καινοτομία.
Τα παιδιά αγαπούν ό,τι τους δίνει ερέθισμα και τα πάει λίγο παραπέρα. Ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούν, ώστε να μας το εκφράσουν έτσι ακριβώς, εμείς ως γονείς χρειάζεται να τα παρατηρήσουμε και να αναγνωρίσουμε την επιρροή. Εξάλλου κι εμείς οι ίδιοι, αν μπούμε σε ένα γραφείο που μας αρέσει και μας εμπνέει, μας βοηθά να δώσουμε το κάτι παραπάνω στη δουλειά μας. Αν κάτσουμε σε ένα άχαρο, άνοστο χώρο όμως, τι πιθανότητες έχουμε να διατηρήσουμε την ίδια αφοσίωση και διάθεση;
Τα έχει όλα και συμφέρει!
Το πρώτο γραφείο για διάβασμα στο παιδικό δωμάτιο που ξεχώρισα, είναι αυτό που λέω έξυπνη λύση.
Το γραφείο είναι μια απλή ξύλινη επιφάνεια εργασίας και τα πόδια που θες να ταιριάξεις, είναι διαθέσιμα στην αγορά. Άρα χαμηλό κόστος και ευελιξία στις διαστάσεις που σου ταιριάζουν.
Προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες 1, 2 ή παραπάνω παιδιών.
Τα ράφια είναι καφάσια. Άρα από το τίποτα, με λίγο χρώμα οργανώνεις το χώρο τους, αλλά δίνεις και ζωντάνια και μια δημιουργική νότα.
Ο τοίχος έχει χωριστεί σε 3 κομμάτια. Από την επιφάνεια εργασίας και κάτω, είναι γκρι. Ουσιαστικά, είναι το χρώμα του υπόλοιπου δωματίου. Από την επιφάνεια εργασίας και πάνω, κοίτα τι ωραίο είναι αυτό που έχει κάνει. Έχει τοποθετήσει δεξιά αυτοκόλλητο πράσινου μαυροπίνακα, οπότε τα παιδιά μπορούν να σημειώνουν, αν θέλουν. Συν ότι το μυαλό τους κατευθείαν συνδέεται με την μελέτη. Αριστερά, έχει βάλει laminate και αν παρατήρησες, εκεί έχει τοποθετήσει έξυπνα και την τηλεόραση. Καλά, περιττή για μένα στο παιδικό δωμάτιο. Αλλά, επειδή σε πολλά σπίτια υπάρχει εκεί μία, είναι χρήσιμο το tip. 😉
Όλο το αποτέλεσμα δείχνει ζωηρό, αλλά ταυτόχρονα οριοθετεί και βοηθά να συγκεντρωθεί το παιδί σε έναν ξεκάθαρο, άνετο χώρο.
Μην ξεχάσεις! Το εφέ του μαυροπίνακα, αν δεν το θες σε αυτοκόλλητο ή απλά το προτιμάς σε χρώμα της επιλογής σου, σου έχω δείξει πώς να το κάνεις μόνος/η σου! Εδώ!
Home, sweet home!
Μια δεύτερη πρόταση, είναι αυτή που κάνει ό,τι μπορεί για να ξετρελάνει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και εμάς τους μεγάλους! 🙂
Αν υπάρχει στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον άνθρωπος με μεράκι και εργαλεία, η κατασκευή αυτή είναι αρκετά βατή. Μάλιστα, υπάρχει διαθέσιμο video με οδηγίες– αν και δεν είναι στα αγγλικά, νομίζω θα βοηθήσει τον μάστορα της οικογένειας- εδώ. Φυσικά, πάντα μπορείς να το παραγγείλεις σε κάποιον επαγγελματία. (οδηγίες και video και εδώ).
Το μεγάλο ατού αυτής της πρότασης είναι ότι γίνεται πολύ cosy ο χώρος μελέτης και αυτό συνήθως σημαίνει “μπαίνω στο χώρο μου και το μυαλό μου είναι πλέον μόνο εκεί”.
Όποτε βαριέμαι, αλλάζω θέσεις!
Αυτό το γραφείο, είναι ήρεμη δύναμη!
Όπως και στην πρώτη πρόταση, το κόστος και η ευελιξία του χώρου, είναι στο δικό σου χέρι σε μεγάλο βαθμό! Ένας πάγκος εργασίας και πόδια που βάφτηκαν στο χρώμα που ήθελε η μαθητριούλα.
Εδώ όμως, η μαμά της έκανε το εξής μαγικό. Πήρε μια πλάτη διάτρητη (υπάρχουν σε καταστήματα με είδη εργαλείων). Εκεί πάνω έβαλε ραφάκια -που δεν είναι κάτι παραπάνω από τα ραφάκια μπαχαρικών που υπάρχουν σε γνωστό πολυκατάστημα-, τα έβαψε και αυτά. Εκεί τοποθέτησε τα διάφορα απαραίτητα, αλλά κρέμασε και ημερολόγιο, λάμπα και ό,τι άλλο θεώρησε χρήσιμο.
Τα ραφάκια όπως και όλα τα αντικείμενα πάνω στον πίνακα αυτό, αλλάζουν θέση όποτε θέλεις. Το υπέροχο του διάτρητου! Άρα αν αλλάζουν οι ανάγκες ή τα γούστα του μαθητή, αλλάζουν και τα αντικείμενα διάταξη και θέση.
Το γραφείο αυτό ταιριάζει πάρα πολύ και σε παιδιά που δε θέλουν μόνο να διαβάζουν στο χώρο, αλλά να κάνουν και χειροτεχνίες ή άλλα σχετικά χόμπι.
Ελπίζω, έστω μία από αυτές τις τρεις αντιπροσωπευτικές- για μένα- προτάσεις, να έχουν κάτι που να ταιριάζουν στις ανάγκες του δικού σας παιδικού δωματίου. Αν όχι ή αν ενδιαφέρεσαι γενικά για το παιδικό δωμάτιο, τη διακόσμηση και οργάνωσή του, ρίξε μια ματιά στις πολλές ιδέες που θα βρεις εδώ. 😉
Καλή σχολική χρονιά!
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!