Ένα γλυκό απογευματάκι ξεφύλλιζα τον κατάλογο παιχνιδιών των καταστημάτων Imaginarium, τα οποία δεν έχουν παράπονο από εμάς! Τα έχουμε ενισχύσει σημαντικά! 🙂
Ο γιος μου έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα μαγειρέματα στο σπίτι, οπότε κοιτούσα τα σχετικά είδη.
Τότε ανακάλυψα μια ιδιαίτερη…τοστιέρα που δε φτιάχνει τοστ, αλλά μπάρες δημητριακών! 🙂 Ελληνική αντίδραση…ουάου!!!!!
Ενθουσιάστηκα, “ψήθηκα” να την αποκτήσω και μετά από λίγες μέρες μια μαμά στο facebook λέει ότι την έχει και είναι καταπληκτική. Έφυγα για Imaginarium!! 😛
Ήταν σε έλλειψη και μπήκα σε…λίστα αναμονής. Άκου να δεις! Η Victoria Beckham μπαίνει σε λίστες για πανάκριβες τσάντες κι εγώ για energy bar maker! Στα αγγλικά τουλάχιστον είναι πιο πιασάρικο το όνομα 😀
Anyway, επειδή την έχω εδώ και καιρό και είμαι πολύ ευχαριστημένη, θα σε κεράσω σήμερα μια συνταγή. Γιατί και να μην έχεις αυτή τη συσκευή, τη βάζεις σε ταψί στο φούρνο (τη συνταγή, όχι τη συσκευή! χαχα) και γίνεται μια χαρά λέει. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει.
Συγκέντρωσέ τα
100γρ. αλεύρι βρώμης (θα εξηγήσω)
1/4φλ. σταφίδες
1/2φλ. πουρέ μήλου (έβαλα έτοιμο που αγόρασα από ΑΒ σε βαζάκι)
1κ.γ. κανέλλα
1/4 φλ.κάσιους (ή όποιο ξηρό καρπό προτιμάς) σε μικρά κομμάτια
1 αποξηραμένη μπανάνα (επίσης θα εξηγήσω)
Πρότασή μου: βάλε και λίγη ζάχαρη, τη θέλει
Δίνω καταρχάς εξηγήσεις
◊Το αλεύρι βρώμης το έχεις σπίτι σου αν έχεις απλή βρώμη στο ντουλάπι σου και ένα multi, ok;
◊ Η αποξηραμένη μπανάνα βρίσκεται συνήθως όπου και οι ξηροί καρποί. Μπορείς όμως να φτιάξεις στο σπίτι μια ποσότητα και να τη φυλάξεις σε βάζο. Παίρνεις 4 μπανάνες σε φέτες και 1/4 κούπας χυμό λεμονιού. Βουτάς τις μπανάνες στο χυμό και τις απλώνεις σε ένα ταψάκι. Ψήνεις στους 175 για 2-3 ώρες μέχρι να γίνουν τραγανές. Γι’ αυτό λέγονται και banana chips. Πριν τις αποθηκεύσεις, πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως.
Η εκτέλεση είναι πάααααρα πολύ δύσκολη.
Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί να γίνουν όπως σου δείχνω. Ξέρω, ξέρω σε παιδεύω 🙂
Ε, εντάξει το παρακάνω. χιχι Θα μοιράσεις το μίγμα στα καλούπια που έχει η συσκευή.
Να σου πω ότι οι παραπάνω ποσότητες μου έβγαλαν αν θυμάμαι καλά 9 μπάρες.
Κλείνεις με το καπάκι και ψήνεις για 30′
Έτοιμες!! Μη βιάζεσαι να τις φας. Καλύτερα να κρυώσουν πρώτα για να μη σου σπάσουν. Ούτως ή άλλως είναι πιο νόστιμες κρύες.
Μοσχομύρισε το σπίτι!
Εγώ τις ήθελα λίγο πιο γλυκές και γι’αυτό σου προτείνω να βάλεις και λίγη ζάχαρη. Επίσης, μπορείς εναλλακτικά αφού κρυώσουν, να λιώσεις σοκολάτα και με ένα κουτάλι να τις επικαλύψεις. Αν το κάνεις αυτό, πριν τις φας θα περιμένεις να κρυώσει καλά η σοκολάτα.
Να ξέρεις ότι διατηρούνται εκτός ψυγείου για 5 μέρες άνετα. Πάντα τις εξαφανίζουμε μέχρι να πεις κύμινο, αλλά τις προάλλες τις έφτιαξα πριν μπούμε εκτάκτως νοσοκομείο και έτσι το διαπίστωσα 🙂
Οι σπιτικές μπάρες είναι τόσο διαφορετικές από αυτές του εμπορίου που δε θα ξαναγοράσεις έτοιμες. Στο λέει κάποια που έτρωγε σχεδόν κάθε μέρα μπάρες. Στο κάτω κάτω όταν τις φτιάχνεις εσύ ξέρεις τι τρως και τις απολαμβάνεις περισσότερο. Χωρίς συντηρητικά και αηδίες.
Επίσης να σου (ξανα)τονίσω ότι δε χρειάζεται απαραίτητα να έχεις αυτή τη συσκευή για να κάνεις μπάρες. Υπάρχουν άπειρες νοστιμότατες συνταγές αν ψάξεις, που γίνονται σε ταψάκι στο φούρνο και μετά εσύ τις κόβεις σε ράβδους.
Απλά εμένα με βολεύει πολύ με τόσο καθημερινό τρέξιμο να μη χρειάζεται να δεσμεύω το φούρνο κάθε τρεις και λίγο, ούτε να κόβω με το μαχαίρι μπάρες για να ακούσω από τον γιο μου το σχόλιο “αυτό δεν είναι μπάρα”. 🙂
Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!♥