Το πιάτο αυτό είναι πλέον άδειο. Αφού έφτιαξα, έφαγα και μπήκα στον πειρασμό- χωρίς να υποκύψω- να φάω άλλη μια μερίδα, είπα να σου δώσω τη συνταγή.
Συγκέντρωσέ τα:
500γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σου)
5-6 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες
4 κ.σ. βότκα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. σολoμό φρέσκο ή καπνιστό σε μικρά κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Μαγείρεψέ τα:
- Βάλε σε μια κατσαρόλα να βράσεις τα ζυμαρικά σου
- Σε ένα άλλο σκεύος, σε δυνατή φωτιά βάζεις τη φρέσκια ντομάτα μαζί με τη βότκα. Τα αφήνεις να βράσουν για 3′
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το κρεμμυδάκι και το αλατοπίπερο, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνεις να βράσουν για άλλα 5′
- Αφού βλέπεις ότι έχει δέσει όσο χρειάζεται η σάλτσα, προσθέτεις τον σολoμό και αφήνεις μόνο για 1-2′
- Αφού σουρώσεις τα ζυμαρικά, αν θες τα προσθέτεις στη σάλτσα. Διαφορετικά, τα κρατάς ξεχωριστά και στο σερβίρισμα προσθέτεις όση σάλτσα θέλεις. Πασπαλίζεις με μπόλικο άνηθο και καλή σου όρεξη!
Tip! Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και light αλλά είναι αλλιώς με full λιπαρά 🙂 Πιο σημαντικό είναι να προσέξεις να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Αλλιώς θα σου “κόψει”.